torstai 22. elokuuta 2013

Our dream home part 1.

Näitä postauksia on toivottu jo useampaan otteeseen ja kaikenlaisia sisustuskuvia selaillessani innostuin vihdoin vähän aukaisemaan meidän tulevan omakotitalon suunnitelmia tänne bloginkin puolelle.:) Vastailen tässä samalla kysymyspostaukseen tulleeseen pariin kysymykseen, jotka käsittelivät meidän tulevaa kotia. Ja kaikenlaisia kysymyksia saa edelleen vapaasti esittää, jos jotakin tulee mieleen ja osaan niihin vastata!

Talomallimme löysimme viimevuoden asuntomessuilta Lammi kivitalon Villa Ilosta, mutta muutamme mallia pienemmäksi ja enemmän omannäköiseksemme. Tästä pääset tarkastelemaan Villa Ilon piirustuksia ja lukemaan omia suunnitelmiamme talomallista.

Näissä maisemissa meidän talo tulee joskus tönöttämään.:)

Koska omakotitalomme pitäisi valmistua?
-Aloitamme omakotitalon rakennuspuuhat ensi keväänä. Tarkaa aikaa talon valmistumiselle ei ole, koska aina voi sattua jotain ja tulla mutkia matkaan. Yleisesti omakotitalon rakentamiseen menee se parisen vuotta.

Kuinka kauaksi Porin keskustasta talonne nousee ja paljonko siihen tulee neliöitä?
-Rakennamme talomme Viasvedelle, joka on Porin keskustasta noin 13km. Ihana rauhallinen maalaisympäristö ja merenranta parin kilometrin päässä! Neliöitä taloon tulee jotakuinkin 150-170. Meille tulee kaksikerroksinen omakotitalo.

Kuva: Villa Ilo

Yleisilme

Yleisilme kodissamme tulee olemaan valkoinen höystettynä maanläheisillä väreillä, kuten harmaan ja ruskean eri sävyillä. Tykkään sekoittaa uutta sekä vanhaa keskenään ja tuoda sisustuksella esille sellaista pientä arjen luksusta!



Lattia

Alakertaan haluamme isoa valkoista kivilaattaa, joko täyskiiltävänä tai mattana. Riippuen siitä, kummassa näkyy vähemmän koirankarvat ja jalanjäljet.;)  Eteiseen tulee tummempaa kivilaattaa ehkä harmaata, sillä eteisessä kuljetaan kengillä niin paljon, että tummempi laatta antaa enemmän anteeksi.

Pesuhuoneeseen ja saunaeteiseen haaveena olisi pieni mukulakivi- tai kivimosaiikkilattia. 
Yläkerran lattian ajattelimme olevan vaaleaa puuta, laminaattia tai parkettia, riippuu vähän mitä kaikkea kivaa on tarjolla. Tykkäisin sellaisesta leveästä valkoisesta lankusta, vähän smantyylisestä, mitä meillä oli edellisessä asunnossamme.


Kuvat: Omia, Pinterest

Seinät

Pääsääntöisesti kaikki seinät tulevat olemaan valkoisia. Makuuhuoneisiin olen ajatellut jotain pientä tehostetapettia tai struktuuriseinää ja saunahuoneeseen mahdollisesti pientä koristetiiliseinää. Tykkään erilaisista katseenvangitsijoista, mutta oikein kuviollinen tapetti pistää vaan mun pääni pyörälle. Hillittyä ja simppeliä pienillä mausteilla!


Kuvat: Lammi Kivitalot, Pinterest

Piha ja terassi

Kumpikaan meistä ei halua talon ympärille nurmikkoa, vaan piha tulee olemaan erittäin helppohoitoinen ja yksinkertainen kivalla metsämaisemalla. Soraa, kiviaitaa, yksinkertaista kukkapenkkiä helppohoitoisilla kasveilla.
Terassista tulee iso ja pieni osa tulee olemaan lasitettu, jossa voi viettää aikaa ilmojen viiletessä ja talvellakin. Pihaan tulee tynnyrisauna ja terassille pieni ulkoporeallas.


Seuraavassa postauksessa kerron sitten vähän eri huoneiden sisustussuunnitelmista!:)

29 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanilta suunnitelmilta! Tulipas itsellekin hirveä talonrakennus kuume! ;D

    http://life-of-yasmin.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Todella mielenkiintoista ja kivoja suunnitelmia. :) Itse kärsin ikuisesta talokuumeesta. :)

    VastaaPoista
  3. Voi vitsit kun kuulostaa ihanilta suunnitelmilta! Siitä tulee aivan varmasti hieno! :)

    VastaaPoista
  4. Tässähän tulee oman asunnon kuume, vaikka ikää löytyykin vasta 18!:D Mahtavaa, jos pääsee seuraamaan teidän projektia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hehee, siis eikun suunnittelemaan omaa unelmataloa! :) Mä oon piirrelly jo pienestä pitäen erilaisia talojen pohjapiirustuksia ja sissutellut niitä:D Koskaan ei oo liian aikasta!:)

      Poista
  5. oi ei ! voiko ollakkaan mahdollista että meidän suunnitelmiin iskee just nämä samat kriteerit . lammikivitalo, isot valkoiset kivilaatat jos mahd. niin kiiltävänä , isot ikkunat, mahdollisimman avara, ja juuri tuollaisia portaitakin kuolasin pari päivää sitten niin täydelliset kun ei niitä ''ns saumoja '' näy. upea upea upea ! takasta meinasin jo sanoa mutta en huomannutkaan että tuossa yhdessä kuvassahan se jo olikin ja kyllä sekin semmoinen mitä ollaan ajateltu. aivan mahtava :) oman talon rakentamista saa kyllä tosin vielä harkita neljäkin vuotta =( mutta on ainakin jotain mitä odottaa ! odotan innolla että saan seurata tätä teidän projektia !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ♥ Ihana kuulla, että sieltä toisesta päästä löytyy sielunsisko näille haaveille ja suunnitelmille!:)♥

      Poista
  6. Mä niin muutan asuun teille sit kun saatte sen kämpän pystyyn♥

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa niin upealta tuo talo ja suunnitelmat :) Rakentaminen on rankkaa puuhaa ja me ei jaksettu sellaiseen lähteä ainakaan vielä. Katsotaan joskus aikojen päästä uudelleen, juurihan me omaan taloon muutettiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. eihän sitä koskaan tiedä, koska innostuu rakennuspuuhiin! :D

      Poista
  8. Ja maksatte varmaan aikamoista lainaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. helsingin seudulta saa nipin napin 300 000 eurolla omakotitaloa ja se on ihan normaalia että semmoisen omistaa (ja esim . sairaanhoitajilla on sama palkka asuit helsingissä taikka rovaniemellä) . mutta rakenna vähän kauemmas pääkaupunki seudulta samalla hinnalla talo niin sua pidetään ihan hulluna kuinka on varaa maksaa moista. vasta näin tvssä asunto-ohjelman jossa etittiin pikku perheelle kotia helsingistä . loppujen lopuksi valitsivat omakotitalon joka maksoin makeet 600 000 e eli yli puoli miljoonaa ! tuollaisen kivipalatsin itselenikin vielä rakennan ;) MAHTAVA

      Poista
    2. 1 ano: Niinkuin kaikki muutkin ihmiset, jotka aikovat talon rakentaa tai ylipäätään ostaa talon.:) Eipä tollasia summia monella taskunpohjallakaan ole.

      2. ano: Niimpä!:) ♥

      Poista
  9. Tuo avoin alakerta on niin ihana, nuo portaat jakavat jotenkin kivan kevyesti tilaa. Harmi, jos teette rappusista massiivisen tuntuiset. :(

    Muutoin ubee talo. Pihasuunnitelmat ihanaaaaaaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään ihan hirveästi siitä myös! Ja suunnitteilla tosiaan kevyet rappuset!:)

      Poista
  10. voi vitsi ku halusiin sit nähä sen valmiina :D!! toivottavasti sul ois viel sillo blogi ;)

    VastaaPoista
  11. Voi miten ihanat suunnitelmat :) siitä tulee varmasti aivan älyttömän ihana <3

    VastaaPoista
  12. Mäkin haluun jo omakotitalon :D. No okei kyl tää mein pikku kolmio vielä menee pitkän aikaa, kuhan saa vaan sisustuksen mieleisekseen ja säilytysjärjestelmät kätevämmiksi :).

    VastaaPoista
  13. OMG miten ihanalta kuulostaa! Itse kans haluan ehdottomasti asua joskus taajaman ulkopuolella ja tuollainen 10-15 kilsan etäisyys kaupungista olisi aivan täydellinen <3 Tuntuu vaan niin kaukaiselta ajatus muuttaa omakotitaloon, mutta toisaalta sitä ei koskaan tiedä miten elämä ehtii ihan muutamassa vuodessakin muuttua! :)
    Pakko jäädä kytistämään tätä projektia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hirmuisesti! :) Oon kans aina unelmoinu, että asun joskus omassa talossa maaseudun ihanassa rikkumattomassa rauhassa, jossa kukaan ei pääse valittamaan mistään ylimääräisistä äänistä, koiran haukuista tai muusta vastaavasta! :D OOn ihan täpinöissäni!♥

      Poista
  14. Eksyin nyt vasta sun blogiin ensimmäisen kerran vaikka oonkin sut monesti anniinan blogista bongannut! Ja vitsi nyt on pakko myös kommentoida, sillä oon viimeisen vuoden ajan haaveillut ja suunnitellut, millaisen kodin haluisin meille rakentaa ja miten sisustaisin sen ja osuu kyllä mun haaveet just nappiin näiden sun suunnitelmien kanssa! :) harmi kun oon vielä pari vuotta opiskelija, joten oma asunto saa vielä odottaa (oon ymmärtäny et opiskelijoille ei myönnetä asuntolainaa?). Jään ehdottomasti seuraamaan blogiasi ja odotan innolla lisää näitä talosuunnitelmia! :)

    VastaaPoista
  15. Kivalta näyttää, mutta aikamoista ottaa tollanen laina kyllä.. eikö voi ensin tyytyä vähän vähempään, eikä kaikki hienoin mulle heti, jos sitä rahaa ei varsinkaan ole niin paljoa? en haluais kuulostaa ilkeeltä, mutta varmasti kuulostin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!:)
      Olet varmaan käsittänyt jotakin väärin tai sitten et ole lukenut kaikkia talonsuunnittelupostauksiani!:) Emme siis ole rakentamassa samanlaista/kokoista taloa, kuin Villa Ilo, vaan talomalli on suunnilleen sama! emme siis ole ottamassa 600 000€ lainaa, vaan ihan normaalin asuntolainan(summista en täällä blogin puolella puhu).:)

      Ja kun taloa rakennetaan, niin kyllä siitä tehdään sellainen, kuin itse on haaveissa eikä se aina tarkoita sitä, että kaikki olisi överin kallista!:) Innolla odotan alkavaa projektia!

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.