keskiviikko 22. elokuuta 2012

Türkiye Matkapäiväkirja ☀ Day 1 So Hot!


Nukuttiin ihmeen hyvin ensimmäinen yö ja virkeenä pomppasin pystyyn, kun tajusin, missä oikeen ollaan! Meidän partsilta oli aivan ihanat näkymät eikä voinut, kuin vain ihailla hetken hiljaa koko maisemaa..Oli niin tyyntä ja rauhallista.

Meidän Hotelli oli aivan merenrannan edessä ja rantakatu meni kivasti myös tosta, että eipä oikein ollut pitkä matka minnekään!
Hipsittiin alakertaan ravintolaamme syömään aamupalaa ja siellä koko ravintolan väki toivotteli hyviä huomenia turkkia, englantia ja suomea sekoittaen.:D
Aamupala oli oikein maittavaa ja mikä parasta, sieltä sai kasoittain vesimelonia!!♥

Sitten kiertelemään yli 40 asteen kuumuudessa Marmariksen rantakatuja!


 Olin niin fiiliksissä! Joka puolella palmuja, turkoosia vettä, kuumaa hiekkaa...! Aivan ihanaa!


Käveltiin ekana päivänä varmaan yli 15km...Olin kuolla kuumuuteen. Ei tajuttu vielä käyttää käteviä Dolmus -busseja, joita kulkee parin minuutin välein ja hinta on aina 2liiraa(1€) per matkustaja.

Juotiin vettäkin varmaan se 15 litraa eikä ruoka oikein maittanut koko päivänä. Shoppailtiin ja kuvailtiin maisemia ja lopulta oltiin niin näännyksissä, että käveltiin takaisin hotellille, juotiin parit drinksut ja sitten pulahdettiin hotellimme ihanaan uima-altaaseen uimaan!

Sex on the beach


Paikallinen siideri oli aika raskaan makuista. Ihan hyvää, mutta jälkimaku/tunne oli todella maltainen, niinkuin kaljaa olisi juonut. Se täytti mahan nopeasti, enkä siksi tykännyt näitä hirveästi juoda.Turkissahan ei myydä mitään muita siidereitä, kuin tuota. Aika ihme?


Haha, naurettiin tätä kuvaa, kun huomattiin, että meen hotellin yksi pariskunta pyllistelee tuolla taustalla, kun muuten olis niiin hyvä kuva meistä!!:D Toivottavasti pyllyt omaavat eivät lue tätä/tunnista itseään täältä..:D

joi Turkkilaista olutta Efestä. Se oli kuulemma ihan hyvää.:)


Meidän hotellin pihalla kasvoi kaikenlaisia hedelmiä mm. viinirypäleitä, mandariineja.. vihanneksia mm. tomaattia..ja sitten tällanen iso ihana pompa, kurpitsa!:)

Uimisen jälkeen käytiin nopsaan suihkussa ja sitten alkoikin jo vatta huutelemaan murkinaa.. Päätettiin mennä Cihan -nimiseen ravintolaan, jota oli kehuttu Aurinkomatkojen esitteessä. Ei löydetty ravintolaa ensin etsinnöistä huolimatta ja  päätettiin kysyä apua meidän hotellin ravintolan työntekijöiltä..se tais olla virhe, koska meen kokki ilmeisesti loukkaantui verisesti, kun sen jälkeen joka ainut päivä se tuli meitä vastaan ja irvaili meille, että " hahaha, Cihaaan ravintola! Oliko hyvä kebab?, hahaha Cihan ravintola!" :D Eikä se ruoka ollut oikeasti edes kauhean hyvää..

Tähän kuului vielä lammasta, kanaa ja naudanlihaa. Ei tultu oikeen täyteen, kun oli tosi kummallisia kaikki maut, varsinkin lammas....hyh.  Tykätään maistella paikallisia makuja ja rohkeesti lähettiin tästä eteenpäinkin maistelemaan uusia makuja.


Pimeä tuli jo puoli 9 illalla ja ihan yhtäkkiä oli aivan säkkipimeää. Lähdettiin taas vähän kiertelemään basaareja, kun kuumuuskin oli hellittänyt +29 asteeseen ja laitoin päälleni aikaisemmin päivällä ostamani uuden mekon!:) Hintaa oli muistaakseni vaivaiset 30liiraa(n.14€).
Tuolla oli niin ihanaa, kun sai kierrellä vaatekauppoja ja siis ihan muitakin kauppoja yö myöhään asti. Kun ilma ei ollut enää niin kuuma, teki mielellään kauppoja!


Ilta/yömaisema oli myös aivan mieletön..En saanut mun pokkarilla ikuistettua sitä kauneutta ja valojen määrää, mutta kyllä tää kuva varmasti jotain pystyy kertomaan..
Miksei Suomessa voi olla näin kaunista?


Yhdestä basaarista löysin ihania tuubimekkoja! Ostin niitä kolme kappaletta erivärisinä ja käytin niitä aika paljon tuon reissun aikana, koska kangas oli ihanan kevyttä ja ilmavaa, eikä siinä tullut kuuma!:) Harmi, ettei näitä pysty enää käyttämään Suomen puolella.:/ Tai oikeen mitään muitakaan kesähameita..


Oltiin varattu aamulla ennen aamupalaa Aurinkomatkojen venereissu, joka maksoi 22€, mikä sisälsi päivällisen, mutta ei mitään juomia. Päiväkävelyllä ollessamme meitä tuli nykimään hihasta eräs paikallinen miellyttävä nuorekas vanhempi herrasmies Osman(monille varmasti tuttu, jos on käynyt turkissa:D), joka pyysi meitä osallistumaan hänen laivallaan tehtävään veneretkeen. Retki maksoi 30€/hlö ja hintaan sisältyi päivällinen ja juomia niin paljon, kuin vaan napa veti. Oli se sitten vettä, kolaa, mehua, fantaa, kaljaa, punaviiniä, valkoviiniä... Aateltiin, että mennään toisellekin veneiretkelle, kun maissa on muutenkin niin kuuma ja meri-ilma tekis vaan todella hyvää! Ja se kyllä kannatti! Siitä reissusta kerron seuraavassa postauksessa.:)

Jatkuu seuraavassa numerossa...

8 kommenttia:

  1. Jee! Odotan innolla näitä postauksia nimittäin olen itse lähdössä Turkkiin 29 päivä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanaa matkaa♥ Vitsi, kun olis itse saanut vielä viettää toisenkin viikon Turkissa:D

      Poista
  2. OI että miten ihanan näköistä! ♥

    VastaaPoista
  3. Ihanat muistot tulee kuvista mieleen! Itse olin marmariksessa pari vuotta sitten. Oltiin viikon aikana kaksi kertaa Osmanin laivareissulla ja oli mielestäni jokaisen euron arvoiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täysin samaa mieltä! Oli aivan mahtava kokemus!:)

      Poista
  4. Kuulostaa niin ihanalta :) Kiva kun kirjoittelet vielä lisää näitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että näitä on kiva lukea!:) ♥

      Poista

Kiitoksia paljon viestistäsi.:)

Huom! En julkaise kommentteja, jotka koen liian henkilökohtaisiksi tai loukkaaviksi.